martes, 15 de marzo de 2016

¡Quiero volver al cielo! arriba a les llibreries



La il·lustradora d'arrels castellarenques publica el seu primer conte infantil amb l'editorial Babidi-Bú Libros 


Rocío Gómez, per L'Actual

La dissenyadora gràfica i il·lustradora Sara Ureña acaba de publicar el seu primer llibre que porta per títol '¡Quiero volver al cielo!'. És un conte infantil que edita BABIDI-BÚ, i que explica el llarg camí que recorre una estrella que cau en una pluja d'estels a la terra i que vol tornar a casa seva. L'Eddie, un petit rinoceront, l'ajudarà en el seu viatge, acompanyat dels seus millors amics: un lleó, una girafa i una tortuga.


Els dibuixos de Sara Ureña, que va passar la seva adolescència a Castellar, són d'inspiració naïf i ajuden a construir uns personatges entranyables que acosten al lector a una història sobre "diversitat, el treball en equip i la saviesa de la gent gran", explica l'autora.




'¡Quiero volver al cielo!', va néixer com un exercici de classe que poc a poc va anar prenent forma. "Després de les primeres il·lustracions de classe, van començar a sorgir personatges, vaig començar a tenir idees sobre la història. Aleshores vaig fer un dossier del projecte, l'story, els esborranys de les planes, i vaig començar a picar portes", recorda Ureña. El juliol de l'any passat va signar el contracte amb BABIDI-BÚ, i aquest febrer han sortir del forn els primers exemplars d'aquesta petita obra d'art. De moment, '¡Quiero volver al cielo!' es pot comprar a babidibulibros.com tot i que ja s'ha començat a distribuir a algunes llibreries.  Amb la seva primera incursió al món editorial a les mans, confessa que ja ha començat a treballar en el seu segon conte infantil. "Tinc la història feta però necessito una mica de temps per posar-me amb el projecte. Ara estic centrada en la promoció de '¡Quiero volver al cielo!'", apunta la creadora. 


Sara Ureña, forma part d'aquest nova fornada d'il·lustradors que han entrat amb força i decisió al panorama editorial, i que estan popularitzant aquest gènere entre les generacions més joves. "Dibuixar era el meu hobby, és vocacional, tot i que jo sóc dissenyadora gràfica. Mai vaig pensar que publicaria un conte infantil", reconeix la dissenyadora. Entre els autors que més han marcat Ureña, "destaquen els dibuixants de còmic Juanjo Guarnido, Cyril Pedrosa, Enric Rebollo, Frank Frazetta o Miguelanxo Prado", confessa l'autora.  Sara Ureña, sorgida de l'Escola Illa de Sabadell i l'Escola Joso de Barcelona, treballa en el departament gràfic d'un estudi d'interiorisme, feina que compagina amb altres encàrrecs com a freelance en l'àmbit de la publicitat i el disseny de pàgines web. Podeu descobrir alguna de les seves il·lustracions a Sugdesign.com