viernes, 21 de febrero de 2014

Entrevista a Mar Coll


Mar Coll: “M’agrada apropar-me al públic amb honestedat” 

La pel·lícula inaugural de la secció oficial del BRAM!, ‘Tots volem el millor per a ella’, de la jove cineasta Mar Coll, aplega prop de 270 persones
 
Rocío Gómez, per L'Actual  

Prop de 270 persones van assistir a la sessió inaugural de sisena edició de la Mostra de Cinema de Castellar, el BRAM!, que va tenir lloc la tarda de dijous passat a l’Auditori Municipal. ‘Tots volem el millor per a ella’, film guardonat als Premis Gaudí, amb el premi a la millor protagonista femenina i millor actriu secundària, i el premi a la millor actriu al Festival Valladolid-Seminci, a més d’una nominació als Premis Goya, ha estat la projecció que ha estrenat la secció oficial del BRAM! La directora del llargmetratge, Mar Coll, no es va voler perdre la festa del cinema castellarenc, i va participar a una entrevista a cor obert, davant de tot el públic, en la secció Finestra Oberta que va precedir la projecció del film.

La jove cineasta assegura què és un privilegi per una directora novell inaugurar una mostra com el BRAM!, “una iniciativa de gent que s’estima el cinema i vol compartir aquest amor amb la comunitat”. El cinema de Mar Coll es centra en les relacions humanes, en un retrat fidel de la vida de família o de parella, amb la voluntat de ser sincera amb l’espectador. “M’agrada apropar-me al públic amb honestedat, fent la pel·lícula que m’agradaria veure. Treballo amb material del meu món, d’allò que m’envolta”, explica la cineasta. ‘Tots volem el millor per a ella’, narra la història de l’Eugènia, una advocada que pateix un accident que li canviarà la vida. “La Geni és un personatge molt especial, que després d’un cop al cap, veu les coses d’una manera diferent a la resta del planeta”, explica Coll.


D’altra banda, la jove directora insisteix què el cinema no és només un negoci que busca ser rendible. “Si fos només un negoci algunes pel·lícules que veurem al BRAM! No s’haurien fet. El cinema és una expressió cultural, que ens ajuda a ser més dinàmics, a reflexionar, a representar-nos”, conclou Coll.