martes, 11 de octubre de 2011

Entrevista a Muriel Casals



“La clau és que amb els espanyols volem ser veïns”
La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, aplega prop de 250 castellarencs i castellarenques a l’Auditori en la seva conferència sobre la política i l’economia de Catalunya
Rocío Gómez, per L'ACTUAL


Després de la inauguració de luxe del quart curs de l’Aula d’Extensió Universitària amb l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha estat l’encarregada de posar en marxa la programació regular de l’entitat amb una conferència titulada Catalunya: entre l’economia i la política. Prop de 250 castellarencs i castellarenques es van apropar el passat dimarts a la tarda a l’Auditori d’El Mirador per escoltar les reflexions de la professora d’Anàlisi Econòmica a la Universitat Autònoma de Barcelona i exmembre del consell de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, sobre l’economia i la política catalana. “Catalunya, tant des del punt de vista econòmic com el polític està en un moment de profunda transformació. Els canvis de vegades són problemàtics i ens n’hem de sortir d’una manera diferent de com hem fet fins ara. La clau és que amb els espanyols [els catalans] volem ser veïns” explica Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural. 



D’altra banda, Òmnium Cultural treballarà durant la jornada del 12 d’octubre, perquè segons Casals, “no hi ha res a celebrar”“Treballarem amb naturalitat perquè per nosaltres no és una festa que s’hagi de celebrar. Aprofitarem per reunir-nos amb els diferents representants d’Òmnium al territori”, comenta Casals. 



En referència a la carta que la directora de TV3, Mònica Terribas, ha fet en defensa de la televisió pública catalana, la presidenta d’Òmnium Cultural assegura que els catalans “no volen renunciar a la seva televisió”, i dona suport a les paraules de la periodista. “Una país normal necessita disposar de mitjans de comunicació normals. No és cert que la Corporació de Mitjans Audiovisuals sigui tan cara tal i com s’acusa”, explica Casals. La presidenta d’Òmnium Cultural assegura que “els catalans paguen molt a gust 40 euros a l’any per tenir una bona televisió” i denuncia que “existeixen molts atacs malintencionats des de fora”

Pel que fa a la nacionalització espanyola d’algunes caixes catalanes, Muriel Casals, considera que és un “atac frontal al país a través del seu sistema financer”“El Banc d’Espanya en connivència amb alguns bancs privats espanyols penetra en el sistema financer català i ens treu sobirania financera”, apunta la presidenta de l’entitat.

La propera xerrada de l’Aula d’Extensió Universitària serà el 18 d’octubre a partir de les 6 de la tarda a l’Auditori d’El Mirador i tractarà sobre la bona educació, les formes i l’autoritat. La conferència anirà a càrrec de Salvador Cardús i Ros, doctor en Ciències Econòmiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i actual degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia.