viernes, 2 de marzo de 2012

Entrevista a Albert Rivera, Ciutadans




"Per superar la crisi calen reformes profundes i no retallades”


El president de Ciutadans Albert Rivera presenta a Castellar del Vallès la seva campanya 'Nacionalisme és crisi'

Rocío Gómez, per L'ACTUAL

Ciutadans ha donat el tret de sortida a la seva campanya Nacionalisme és crisi a Castellar del Vallès amb el secretari general, Matias Alonso, el responsable de l’agrupació de C’s al municipi, José Rosales, i el president del partit, Albert Rivera amb la presència d’una cinquantena de persones que es van apropar la tarda de dijous a la Sala d’Actes d’El Mirador. Durant prop de 90 minuts, Rivera ha defensat que el govern de la Generalitat “només persegueix la independència i la construcció nacional, que de moment ja ha costat 2.500 milions d’euros”.

Segons el president de Ciutadans el nacionalisme és crisi perquè “gasta i no ingressa, perquè Catalunya s’ha convertit en una regió incòmoda, problemàtica en qüestions laborals, fiscals, burocràtiques i lingüístiques, i que per aquest motiu les empreses opten per altres zones del país que les reben amb els braços oberts”.


Rivera ha criticat durament les retallades autonòmiques en sanitat i educació. “Tenim una hora menys en l’educació pública, hi ha hospitals comarcals que tanquen per torns, apagades hospitalàries com si això fos Cuba”, assegura Rivera. “Es destinen 260 milions d’euros menys en educació mentre es destinen 387 milions a mitjans de comunicació públics, 30 milions d’euros a doblar pel·lícules al català o 560 milions en Consells Comarcals”, afegeix el president de Ciutadans. Rivera apunta que “amb dades com el 32% del fracàs escolar o el dèficit públic, el govern és incapaç de fer autocrítica perquè només tenen com a objectiu la construcció nacional enlloc d’altres prioritats”.


El president de C’s considera que la Generalitat, “menteix quan diu que ens hem d’estrènyer el cinturó i fa retallades en salut o educació mentre aprova uns pressupostos on hi ha partides destinades a la construcció nacional amb l’objectiu d’aixecar fronteres amb diner públic”. Rivera ha manifestat que “a Catalunya no sortirem de la crisi gastant diners en més nacionalisme i més separació sinó amb unió”.


Rivera defensa que és el moment d’una “rebel·lió cívica i democràtica dels ciutadans perquè Catalunya sigui més democràtica i moderna, i que la crisi només es superarà si es fan reformes profundes i no retallades”.