sábado, 29 de junio de 2013

Dinar, sortir i dormir a Castellar



On dinem? Què fem? On dormim? 


L'ACTUAL us recomana alguns dels establiments, restaurants, i cites culturals més destacades de Castellar del Vallès 


Rocío Gómez, per L'ACTUAL 


UN TAST DE PRODUCTES DE PROXIMITAT
Carrer Lleida, 12. Aquesta és l’adreça del restaurant més conegut de Castellar, Frutos, què des del 1958 té el conill ‘a l’ajillo’ com a clar protagonista de la seva carta, i que rep comensals de les rodalies del Vallès però també d’Alemanya, Suïssa, Andorra o França. Per un preu d’uns 20 euros, podreu gaudir d’un menú complet, tot i que també es poden fer comandes de conill per emportar per poc més de 16 euros. Per trobar taula un diumenge us recomanem que reserveu amb uns dies d’antelació. A banda de la seva especialitat, Frutos també prepara plats que compten amb molts adeptes com la cua de bou a la Cordovesa o el llom adobat, i carn a la brasa. A partir de setembre ampliaran el negoci amb Koniklos, botiga a la xarxa especialitzada en productes delicatessen com sobrassada de conill sense greixos. Alguns comerços de la vila i grans magatzems ja s’han interessat per aquesta innovadora proposta nascuda a Castellar.


Si el que busqueu són productes de temporada i de proximitat, heu de dirigir les vostres passes cap al restaurant Garbí del xef Carles Calsina, el president de Cuina Vallès, i que es troba al carrer Barcelona, 52. Flors de carbassó farcides de bacallà, steak tartar o productes ‘made in’ Castellar com el tomàquet de montgrí amb ventresca de tonyina i mongetes del ganxet amb botifarra blanca i negra, són alguns dels plats que podreu degustar a la carta. Garbí compta amb una àmplia selecció de vins per maridar els plats tot i que també disposa de la cervesa artesana del Vallès Bleder amb variants com Drac, Presen o Cova de Drac. El menú té un preu aproximat de 35-40 euros.


També destaca poderosament a l’oferta gastronòmica de Castellar el restaurant Airesol, a l’avinguda Airesol s/n. D’estètica impecable, amb vistes a la muntanya i terrassa acollidora, aquest restaurant de cuina de mercat i catalana, brilla amb plats com l’arròs d’espardenya, i el llamàntol o el bacallà. El menú de tapes, que compta amb especialitats com l’esqueixada amb guacamole, amanida d’espinacs amb formatge de cabra o xapata de pernil serrà, entre d’altres, és també una bona opció per completar un àpat. Tot i que el preu mitjà per persona és d’uns 27 euros, Airesol també disposa d’un menú diari més econòmic per 12,5 euros.


CASTELLAR AL CARRER
L’any comença amb el BRAM!, la mostra de cinema a Castellar que té lloc al mes de febrer. Pel·lícules de caire social, premiades per la crítica, que van més enllà del circuit comercial i que es projecten a preus populars. Març arriba amb una de les cites més arrelades a la vila però també a la comarca: la Setmana del Pallasso. Després de 10 edicions, els millors espectacles de clown per a grans i petits fan estada a Castellar. També al març, per Sant Josep, patró de la vila, s’organitza una fira de productes artesans i de proximitat amb gairebé un centenar de parades. La primavera arriba a la vila amb els amants del motor i del custom, que envaeixen l’Espai Tolrà el tercer cap de setmana d’abril amb l’Speedfest, una trobada d’exhibició de cotxes i motos de models clàssics i americans. Després de l’estiu, la primera quinzena de setembre els carrers de Castellar s’engalanen per acollir més d’un centenar d’activitats de la Festa Major. L’octubre porta a la vila la Mostra gastronòmica, amb una quinzena d’establiments que presenten i ofereixen degustacions d’especialitats culinàries, delicatessen i cata de vins de bodegues de la vila.


LUXE I BONES VISTES
Malgrat que Castellar es troba molt a prop de Sabadell i Terrassa, ciutats amb més oferta per pernoctar, també compta amb petits oasis on dormir i reposar després d’una agenda repleta d’activitats. L’agència Catalunyacasas.com, que va néixer ara fa 7 anys comandada per la canadenca Dawn Buckler, disposa d’una trentena de cases de luxe, completament equipades, amb piscina i vistes a la natura, amb serveis opcionals de neteja, jardineria o mainadera. La majoria de turistes que s’hi allotgen són estrangers, d’Alemanya, Anglaterra, França o els EUA, i busquen comoditat i tranquil·litat per gaudir d’activitats esportives a l’aire lliure i de la gastronomia de Catalunya, a una distància relativament curta de Barcelona per si volen apropar-se més al Mediterrani i als atractius de la capital.


DIVERSIÓ AL BOSC
L’empresa que explota la masia Can Juliana, que va néixer el 2006, és un còctel d’oci, esport i aventura en un entorn natural. Al bell mig del bosc, al km 2 de la carretera de Sant Feliu, Can Juliana programa activitats per a grups tan variades com gimcanes, paintball, parc d’aventura, laberint multijocs, o tir amb arc, per a grans i petits. La masia també disposa de servei de restaurant, organitza casals d’estiu, i també ofereix la possibilitat de llogar alguns espais dels equipaments per a festes sorpresa o casaments.


També allunyat del nucli urbà, al Serrat del Vent s/n, es troba Binomio Ecuestre, un centre eqüestre i escola d’equitació que organitza activitats com coaching per adquirir i millorar aptituds de lideratge, campus d’estiu per a infants i que també rep visites escolars. Binomio Ecuestre milita amb èxit a l’àmbit de la gastronomia amb dos restaurants i àmplies terrasses, amb el garrí a la Segoviana, el ‘chuletón’ i el pop a la gallega com a plats recomanats. Les més de 5 hectàrees d’instal·lacions, que tot just es van inaugurar fa un parell d’anys, també acullen casaments i altres tipus de celebracions a banda d’espectacles eqüestres com Corcelium.