martes, 16 de julio de 2013

Entrevista a Dolors Montserrat



“TEB desenvolupa una funció social què és difícil que l’administració assumeixi” 

La diputada al Parlament del PP, Dolors Montserrat Culleré, visita TEB Castellar i fa parada a la vila en la campanya Dret a saber

Rocío Gómez, per L'ACTUAL 

La diputada al Parlament del PP, Dolors Montserrat Culleré, ha visitat la tarda de dilluns les instal·lacions de TEB Castellar per descobrir la feina que duu a terme la cooperativa així com també per conèixer la situació econòmica de l’empresa en àmbits com les subvencions, i copsar les necessitats més urgents de l’ens, per tal de fer-les arribar al Parlament de la Generalitat.

En aquest sentit, la cooperativa de la vila ha traslladat a Montserrat els obstacles en la mobilitat d’alguns dels seus treballadors per arribar al centre, problemes que no resol el transport públic. Tot i disposar de parades d’autobús a una distància relativament curta del centre de treball, la diputada ha assegurat que és una distància difícil de cobrir pels treballadors de TEB perquè bona part d’ells tenen dificultats per caminar. D’altra banda, Montserrat ha lloat la feina que duu a terme TEB “cabdal per la societat, perquè desenvolupa una funció social que és difícil que l’administració assumeixi i doni continuïtat”. La diputada també ha fet especial èmfasi perquè el govern municipal tingui en compte a TEB a l’hora d’atorgar contractes, licitacions i encarregar serveis a empreses externes que podrien assumir cooperatives com la castellarenca. A més, Montserrat ha estès la mà a TEB i ha posat de manifest la voluntat del PP d’oferir a l’empresa l’assessorament d’alguns diputats populars experts en política social per resoldre dubtes i conèixer les novetats legislatives que sorgeixen en aquest àmbit perquè “centres com el castellarenc necessiten el suport de totes les institucions i els polítics".


D’altra banda, la parlamentària popular ha explicat que els pressupostos de la Generalitat també preocupen TEB “perquè el govern no té capacitat econòmica per atendre polítiques socials” i destaca que han estat prorrogats enlloc d’aprovar-ne de nous, a banda de culpar CiU de “no tenir la voluntat de tancar-los però sí d’aplicar retallades i d’instal·lar-se en una queixa permanent contra Madrid”. “Estem fent una bona oposició a un govern que no governa, sotmès a la pressió d’ERC que diu que la única solució per sortir de la crisi és la independència”, afegeix la diputada.


Després del recorregut per les instal·lacions de TEB, Montserrat ha fet parada a la seu del PP de Castellar per donar a conèixer la campanya Dret a saber, que recorre les poblacions catalanes. “Els ciutadans han de poder preguntar i saber a quins mitjans de comunicació es destinen les subvencions o perquè no es prioritzen qüestions socials”, explica la parlamentària, que també vol desmentir que “Madrid no inverteix a Catalunya, qüestió que demostra l’ajuda per al pagament de factures pendents a proveïdors dels ajuntaments o les inversions en infraestructures”.


Quant a l’escàndol sobre el suposat finançament il·legal del PP i els sobresous als alts càrrecs del partit que ha destapat l’extresorer dels populars, Luís Bárcenas, Montserrat expressa el seu suport a Mariano Rajoy: “fem costat al president d’Espanya i del nostre partit, és una persona honorable. En un any hem avançat molt amb les mesures que s’han aplicat, i existeixen indicadors com la prima de risc que anem pel bon camí”. La diputada popular assegura que “creu a la justícia, què és qui haurà de determinar que hi ha de cert” en les acusacions que ha vessat Bárcenas, i posa de manifest que aquest procés no alterarà l’agenda dels populars perquè seguiran “treballant per sortir de la crisi, per crear llocs de treball, perquè la pobresa no sigui tan ferotge a casa nostra”.