martes, 25 de noviembre de 2014

L'ombra dels Beatles a Castellar




Rocío Gómez, per L'Actual 

L‘herència dels Beatles és encara indubtable a moltes de les composicions que formen part de la banda sonora del segle XX i fins i tot el XXI. Amb la voluntat de demostrar-ho, a cop de cançó, l’espectacle ‘Litus, L’ombra dels Beatles a la meva maleta de cançons’, ha fet parada a Castellar aquest matí de dimarts. L’activitat, que forma part de la Guia Didàctica, s'ha representat en diferents passis a l’Auditori municipal Miquel Pont per als prop de 500 alumnes de 5è i 6è de primària. “És un espectacle per a nens i nenes que fa quatre anys que l’estem duent a terme . Fem participar molt els nens, que tenen una energia desbordant, i fem que descobreixin els Beatles a través de les millors cançons”, explica Litus, el músic terrassenc, veu, guitarra acústica i alma mater de l’espectacle. L’acompanyen a l’escenari, Dani Galiot, a la veu i la guitarra acústica, i Tòfol Martínez amb la guitarra elèctrica.

L’espectacle arrenca amb cançons de principis dels 60’ com Love me do, o I want to hold your hand, de l’època més primerenca del quartet de Liverpool. Dels primers èxits, a la ‘beatlemania’, al fenomen massiu de les fans, que amb els seus clams i crits feien gairebé impossible gaudir en directe de cançons 'ye-yé' com Help! o She loves you. “Després de l’esclat de la ‘beatlemania’, els Beatles van deixar de fer gires i de tocar en directe durant una temporada... I és justament quan comença la seva millor època, quan composen les millors cançons”, assegura en Litus. “Ara els grups treuen un disc cada tres anys. Els Beatles publicaven dos àlbums a l’any, una autèntica bogeria. Imagina’t!”, explica el músic terrassenc.


Així, la part final de l’espectacle i del trajecte musical, ens parla d’uns Beatles que han viatjat arreu del món, fortament marcats per la seva experiència a l’Índia, a pocs anys que anunciessin la seva dissolució el 1970. Litus, Dani Galiot i Tòfol Martínez, han cantat, amb l’ajuda dels petits espectadors, veritables himnes com Imagine, Hey Jude, Let it Be i Yellow Submarine, demostrant que els èxits dels Beatles passen amb èxit i solvència de generació a generació.