jueves, 23 de julio de 2015

Turisme de sol i platja



Els castellarencs prefereixen les destinacions de Fuerteventura, Menorca i Sardenya per passar les vacances d'estiu 
 
Rocío Gómez, per L'Actual 
 
Juliol i agost encara són els mesos preferits per planificar les vacances tot i que cada cop és més habitual trobar adeptes a gestionar aquest període d'esbarjo durant la temporada baixa, per aconseguir un preu més econòmic i menor afluència de turistes. Els que segueixen la tradició i gaudiran de les vacances durant els mesos més calorosos de l'any, han decidit apostar pel turisme de platja, segons apunten des de l'agència de viatges Masetur Castellar, ajustant l'estada a 5-7 dies.

Les illes Balears i Canàries són les destinacions preferides pels castellarencs. En concret, Menorca i Fuerteventura amb paquets de tot inclòs o de pensió complerta, són les opcions que han acumulat més reserves a Masetur. Això es deu, segons apunten des de l'agència, a què els hotels ofereixen grans ofertes i descomptes per a aquest tipus de modalitat, que compensa amb escreix la diferència de preu si s'opta només per l'estada a l'hotel sense cap àpat.

D'altra banda, pels que volen sol i platja però més a prop de casa i sense haver d'agafar un avió, la costa peninsular és una opció econòmica i amb força acceptació. En aquest sentit, Tossa de Mar, Salou o Peñíscola rebran aquest estiu una comitiva castellarenca força àmplia, asseguren des de Masetur. Com en el cas de les illes, les ofertes que inclouen la nit d'hotel i tots els àpats, són les més ue s'ajusten a les butxaques dels castellarencs, que tenen molt en compte la relació entre qualitat i preu.

SARDENYA || Si ve l'any passat la Costa Dàlmata de Croàcia va ser la destinació estrangera que van triar més vilatans, enguany l'illa italiana de Sardenya ha despertat més simpaties, segons han constatat a Masetur. La possibilitat de gaudir d'una àmplia oferta de platges espectaculars però també d'una gran oferta cultural variada, seguint l'herència mediterrània i romana de l'illa, com en el cas de la ciutat de Tharros, fan de Sardenya una molt bona opció per passar les vacances d'estiu. A més, l'illa compta amb aeroports per a companyies de baix cost, a l'Alghero i a la capital, Cagliari, el que fa que el preu dels bitllets d'avió sigui força més assequible.

Entre els racons més singulars de l'illa es troba Cala Luna, la platja més popular del golf d'Orosei. Amb aigües de color turquesa i sorra fina, està envoltada de penya-segats i coves, on només hi falten peixos tropicals com a colofó daurat d'aquest paratge paradisíac.